Upplever du att det är svårt att hitta rätt folk till pr- eller kommunikationsavdelningen inom företaget? Då kan du använda dig av bemanningsföretag för att rekrytera rätt person till rätt plats så att ditt företag kan växa i rätt riktning. Att gå via ett bemanningsföretag kortar ner processen att hitta rätt arbetskraft, vilket är tid som företaget kan lägga på viktigare saker.

 

Svårare att hitta arbetskraft i Stockholm idag

 

Många beger sig till Stockholm för att få jobb då det finns flest jobb i huvudstaden, men det är trots det inte lika lätt att hitta rätt arbetskraft alla gånger. För den som behöver anlita rätt person för rätt plats, kan det krävas att man tar hjälp. Genom att ta hjälp av bemanningsföretag får man lättare rätt bemanning i Stockholm när man behöver det som mest. Annat var det förr, då arbetskraften bara behövde knacka på dörren.

 

Stockholm är och har länge varit en attraktiv stad

För ungefär 100 år sedan var det väldigt vanligt att bondpojkar och flickor åkte upp/ner till Stockholm för att skaffa arbete då livet på bondgården inte var lockande för alla i och med industrialiseringens framfart. Det var dessutom väldigt svårt att hitta något annat arbete än jobb i lokala butiker och på närliggande gårdar, vilket gjorde det svårt för många att hitta ett bra jobb eller klättra på karriärstegen. I Stockholm, huvudstaden, fanns möjligheterna att skaffa sig ett bättre liv. Man hade många fler affärer att välja mellan samt andra yrken som inte fanns ute på landet. Kvinnor kunde exempelvis arbeta som sekreterare, butiksbiträden eller pigor hos välbärgade familjer i storstaden. Männen blev däremot ofta kvar hemma på gårdarna, men några av dem vände sig också till Stockholm för att skaffa sig ett bättre och stillsammare liv än det tunga bondelivet hemma på familjens gård.

Det var även ganska lätt att få jobb på den tiden. Oftast räckte det med att söka upp en arbetsgivare och visa sig arbetsduglig och villig att lära sig för att man skulle få arbete. Idag får man sällan träffa arbetsgivaren personligen när man söker arbete. Har man tur får man gå på en intervju, men det är inte alls säkert att man får jobbet för det. Att ha kontakter är däremot väldigt bra för att få in en fot någonstans.