Oavsett om du är frilansare och har ditt egna företag eller har ett företag med flera anställa är det här med marknadsföring väldigt viktigt för att fler kunder ska hitta till er. Det finns flera saker du kan göra för att marknadsföra dig eller ditt företag och i det här inlägget kommer du att få några exempel på hur du med enkla medel kan marknadsföra ditt företag för att locka ännu fler kunder.

Tryck

Om ditt företag har en grafisk profil och en egen logga kan du trycka loggan eller ditt namn på olika saker i marknadsföringssyfte. Det finns ingen gräns på produkter du kan trycka din logga på. Du kan till exempel använda en ryggsäck med ditt tryck när du är på språng för att göra reklam för dig och ditt företag i vardagen. Men det vanligaste sättet att marknadsföra sig med hjälp av tryck är på visitkort du delar ut till de som kan vara intresserade av det du har att erbjuda.

Använd sociala medier

Om du ganska nyligen har startat ditt företag kanske du inte har budgeten till att anställa en marknadsförare. Men det finns flera saker du kan göra för att marknadsföra dig och ditt företag utan att det behöver kosta något. Ett bra sätt är att använda dig av sociala medier. Skaffa ett konto för ditt företag på sociala medier och visa att du finns där. Du kan till exempel ha ett konto på Instagram där du visar vem du är, vad ditt företag gör och vad företaget erbjuder. Då får dina kunder en bra inblick på företaget vilket bygger en relation mellan företaget och kunden.

På Instagram kan du också marknadsföra dina inlägg för att fler ska hitta till ditt konto. Förutom att du kan köpa en annons på Instagram kan du få folk att hitta till ditt konto genom att använda hashtags. En hashtag används för att beskriva bilden du lagt upp för att fler ska hitta bilden när de kollar igenom hashtaggen. Något som kan vara bra att komma ihåg är att skriva ut företagets kontaktuppgifter på kontots profil så att de kunder som hittat till dig via exempelvis Instagram har möjlighet att komma i kontakt med dig.

Köp annonser

Förutom att du kan köpa annonser på sociala medier kan du köpa annonser som visas på andra sidor på internet. Du kan också köpa ett bra sökresultat på Google. Men det är inte bara annonser på internet du kan köpa för att marknadsföra ditt företag. Du kan också köpa annonser som trycks i tidningar och liknande.